IKEA gör podd i vår studio

För ett tag sedan fick vi ett samtal från IKEA som var nyfikna på att göra en podd.

Vi på poddstudion tyckte det lät jättespännande och bokade snabbt in ett teamsmöte där vi tillsammans gick igenom deras idé och förväntningar. Kort efteråt tog vi ytterligare ett nytt möte där vi spikade upplägget, manus och format. De två första avsnitten spelades in under en heldag i studion, där vi tog oss tid att hitta ton och stil på podden och programledarna fick en chans att bli lite varma i kläderna och bekväma i studion.

Podden heter ”I IKEA soffan” och är skapad för att kommunicera inom organisationen, därmed finns den tyvärr endast tillgänglig på deras Intranät.

Avsnitt 1 handlar om feedback, något de jobbar aktivt med på IKEA Torsvik, både att kunna ta och ge konstruktiv kritik. Att se det som en möjlighet att utvecklas. Gäst: Elizabeth Kylenstierna.

Avsnitt 2 handlar om att jobba utomlands inom IKEA, vilka möjligheter som finns och hur det känns att komma till ett nytt land. Gästen Labinot Fejzullahu berättar om hur det var för honom att flytta och börja jobba för IKEA i Kina.

Avsnitt 3 handlar om att utvecklas på jobbet, växa och lära sig mer, både genom interna utbildningar och genom att lära av varandra och skapa ett arbetsklimat där man vågar be om hjälp. Gäster: Susanne Gedin och Sara Andersson.

Avsnitt 4 handlar om att må bra på jobbet och ta hand om varandra samtidigt som man tar hand om sig själv. Vi är varandras arbetsmiljö och det är viktigt att kunna möta varandra både när vi mår bra, och när vi är stressade och inte är vårt bästa jag. Gäst: Susanne Gedin.

Avsnitt 5 handlar om Barnens IKEA, hur går det till när man tar fram nya produkter till barn och vad är viktigt och unikt för just IKEA:s barnsortiment. Gäst: Marie Claesson som utvecklar produkter för barn.

Avsnitt 6 släpptes mitt i Pride-veckan och diskuterar bland annat Pride och människors lika värde. Här pratar de om mångfald och inkludering och ur viktigt det är att man kan vara sig själv på sin arbetsplats. Gäst: Sofia – lagermedarbetare på IKEA Torsvik.

Poddens popularitet ökar hela tiden och är en fantastisk plattform för att få ut sitt budskap och att nå sin målgrupp. Om du vill dela med dig av ditt brinnande intresse, eller om ert företag vill nå fler kunder och samtidigt öka trafiken på er hemsida, så är en podcast något för er.

Poddstudion erbjuder en komplett service, både för företag och för dig som vill spela in din egen podd. Vi hjälper er hela vägen till en riktigt proffsig podcast, från idé till publicering. Vi skräddarsyr ett upplägg som passar er och er podcast, så att ni ska uppnå bästa resultat. Då varje projekt är unikt så vi anpassar oss för att ge er bästa möjliga service.

Tveka inte att kontakta oss om du vill förverkliga din podd-idé.

Kontaktuppgifter

Mail: info@poddstudion.com

Telefon: 036 770 15 30