Premiär för Hits & Historier-podden

Podcasten ”Hits & Historier-podden”  bygger på samma idé som scenföreställningen ”Hits & Historier 64-66” som sattes upp på Jönköpings Teater under hösten 2019.

Föreställningen tog sitt avstamp den 9 februari 1964 då The Beatles inför amerikansk publik för första gången och därefter följde en underhållande och fartfylld rockföreläsning om hur den brittiska rockvågen sköljde in över Amerika och lade grunden till pop- och rockmusiken som vi känner den idag. Föreställningen framfördes av tio musiker och under kvällen blandades detaljerad fakta med roliga anekdoter och medryckande hitlåtar.

”Hits & Historier-podden” sammanställs av Daniel Brunskog, som också skrev, producerade och drev scenföreställningen, med den skillnad att i podcasten spelas låtarna i sina originalversioner istället för av ett tiomannaband.


Daniel Brunskog

Varje avsnitt fokuserar på ett specifikt år där tio låtar väljs ut och där man kommerr att hålla mig mellan åren 1955-1990, men inte presentera årtalen i kronologisk ordning utan hoppa mellan åren för att skapa variation mellan avsnitten. Podcasten spelas in i PODDSTUDION i Jönköping och släpps varannan fredag, jämna veckor, med start 12 juni.

Första avsnittet finner du här.